Ett recept för ett Au Pair år

400 g Kärlek för barn 
250 g Engagemang 
200 g Mod
150 g Ömsesidighet 
100 g Förståelse 
100 g Kommunikation
50 g Kulturellt utbyte
50 g Äventyr
 
#151
 
 
 

Lite information

Idag fick jag samtalet från CCs kontor här i Sverige som jag väntat på. Hon förklarade att man först tre månader innan avresa kan börja söka om sitt amerikanska visum. Så den 24 maj kan jag sätta igång med det så då får det bli en trip upp till huvudstaden! Kommer även få hemskickat fakturan nu på pogramavgiften och lite försäkringar som ska betalas. Det som är så bra med detta är att man inte behöver betala något i förväg utan först när man blivit matchad med en familj och tackat ja till varandra, först då betalar man (förutom hälsoundersökningen och polisregisterutdraget som måste göras i början av hela processen). 
 
En månad innan avresa kommer jag även få veta vilka andra aupairer det är som åker samma datum som mig! SPÄNNANDE! Det känns jättebra faktiskt, då kanske man kan ta kontakt med någon innan avresa och prata ihop sig och lära känna varandra lite eftersom vi kommer att spendera fyra dagar tillsammans i New York på Traning School innan vi åker till våra värdfamliijer. 
 
Annars är det inget nytt, kommer nog inte heller hända så mycket nu framöver innan maj. Vi ska fixa en tid då min familj och min värdfamlij kan träffas och prata över Skype. 
 
Skriver igen när något roligt har hänt! 
 
kramis från en lycklig sara!
 
#153
 
 
 
 

Arrival date

Hej allihopa,
 
Idag har jag vairt så himla glad! Har knappt förstått att detta verkligen händer och att jag faktiskt tackat ja till en familj. Pappa skickade iväg ett mail idag till Amy (mamman), haha jag kan säga att jag fick mig ett gott skratt då han stavar precis så som man uttalar orden (!!). Han skrev bland annat "stummack" till stomach, haha så söt. 
 
I eftermiddags fick jag ett samtal från Washington som väntat. De frågade om jag också ville matchas med familjen och självklart svarade jag ja. Strax därefter frågade hon när jag ville anlända till USA. Min familj, mormor och morfar och mina kusiner har bokat in en resa till Rhodos 9-16 augusti, alla förutom jag. Jag trodde att jag skulle åka iväg till USA redan i juli men familjen ville ha dit mig i augusti vilket gjorde att jag gav förslaget att anlända den 24 augusti. Detta bekräftade även familjen lite senare idag så jag fick ett mail där det stod att det är nu bestämt att jag kommer lämna Sverige den 24 augusti!! WIIIHOO! Jag kan alltså vara med och fira morfar i Rhodos med min underbara släkt och sedan har jag en vecka här i Sverige då jag kan säga hej då till alla mina nära och kära. Kunde inte bliiiiii bäääätttre! 
 
#154